Ärtor och bönor: utslag (av de dyra och konstiga ;-) )

Lokförare Bergfälts jätteärt var det tio ärtor i påsen. Jag sådde sju av dem. Tre kom upp. De blev inte riktigt så höga som de skulle enligt påsen, och det blev inte väldigt många ärtor, men de som blev blev stora och goda. Dock åt vi inte så många utan sparade mest till utsäde. Så nu har vi mycket :-)

Av Visingsö tror jag det var 20 frön. De har gett lite bättre, vi har kokt och ätit lite, men det är ändå gott om utsäde.

Jacob’s cattle kom inte upp alls.

Båstad hade jag tio bönor av, tror jag. Och jag tror det kom upp fyra plantor. Men de har gett ganska rikligt, och jag har nu riktigt rejält med utsäde, plus att vi ätit av dem en gång, och det finns mer kvar i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *