30 augusti i trädgården

Idag har jag skördat en del.

Plockat in bönor och förvällt och frusit in.

Plockat in mangold och förvällt och frusit in. Och kollat upp vad man egentligen kan göra med de där fina stjälkarna som vi brukar slänga, trots att de ju ska gå att äta. Skurit stjälkarna i korta bitar, förvällt och frusit in i ”portioner”. Tillagat en omgång genom att fräsa schalottenlök, vitlök och paprika i olja och sedan lägga i stjälkarna och fräsa med en stund.

Plockat in ett huvud hemodlad röd spetskål och sköljt bort snoglar och gråsuggor och skurit bort det som var fult. Kålen är krispig och mild.

Plockat in två sorters plommon, dels mogna, dels knappt mogna. Kokt plommonketchup på samma princip som ketchupen jag gjorde på tomater häromdagen (då jag följde samma recept som ifjol ungefär), men utan schalottenlök men däremot med mynta och dillkronor.

Plockat in squashar.

Kollat läget för majsen (någon kolv är nog klar, men jag avvaktar lite).

Hängt upp mynta och timjan på tork.

Samlat mangoldfrön.

Sedan kom regnet. Det har vräkt ner; som mest kom det nog 10 mm på en halvtimme. Imorgon ska det komma betydligt mer…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *