Sparrisgödning

I början av sommaren köpte jag en burk ekologisk sparrisgödsel, av sådant slag som skulle ges efter skördeperioden. Det vill säga man skulle ge näringen en gång i mitten av juni, en gång i mitten av juli och en gång i mitten av augusti.

Det har inte blivit.

Men eftersom det fortfarande i alla fall är augusti så konstaterade vi att jag ju kunde gå ut och rafsa bort marktäckningsgräs och lite igräs och hälla på lite sånt där. Biten med att röra ner det i jorden täkte jag strunta i, och bevattningen tror jag sköts av sig själv imorgon.

Men alltså… nu vet jag varför det inte blivit av. Det går ju inte att komma åt! Sparrisen i sig själv är en urskog, och på vardera sidan växer en ogenomtränglig djungel: på ena sidan två meter höga bönor och en och en halv meter hög majs, och på andra sidan barnens blommor och mangold och annat uppblandade med hysteriska mängder ogräs.

Så… eh… jag har kastat in lite sådan där näring slmpmässigt under sparrisarna där jag kommer åt. Det får helt enkelt duga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *