Efter kalaset…

… och efter regnet går jag en liten runda i trädgården.

Utöver mördarsniglarna som tittat fram är det första jag noterar att det ligger godisbitar från godispåsarna slängda lite överallt i trädgården. Och någon liten kexchokladsförpackningsplastbit.

Därefter noterar jag att vindruvsplantan ligger lite märkligt. Vindruvsplantan som stått och stampat i flera år men nyligen tagit bättre fart och börjat växa. Jag har tänkt flera gånger under den senaste veckan att jag måste komma på hur jag bäst skulle binda upp den mot väggen. Men nu är det något konstigt. Den ligger liksom… fel. Så jag gr fram och lyfter på huvudgrenen och konstaterar att den är av. Hela plantan är av, ända nere i markytan. Helt av. Och etiketten med namnet ligger en bit bort.

Det gör mig ledsen. Ledsen på den där nivån när man liksom inte riktigt orkar bli ledsen utan snarast stryper ledsenheten för att man inte riktigt pallar med den.

Nu har jag i alla fall tagit sticklingar och stuckit ner i en kruka, och huvudstammen har jag satt i en vas för att se om den får rötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *