Ny snö

De senaste dagarnas plusgrader har nu smält bort den mesta snön, utom i plogvallar och drivor av olika slag. Men nu på eftermiddag och kväll kom ett nytt nederbördsområde. Prognosen har sagt att det skulle bli övervägande regn, med litet snöinslag. Danska radarbilderna som skiljer på tre nivåer hävdar att det kommit som mellannivån, ”slud”, vilket väl är snöblandat regn. Men när jag under kvällen var ute och hämtade saker i uthuset konstaterade jag att det rörde sig om övervägande snö, om än väldigt fuktig sådan, snö som föll rakt nedåt och liksom hungrigt klibbade fast vid allting och la sig som ett tunt täcke på marken.

Jag hoppas det får ligga kvar, eftersom det ska bli rejält kallt om några dagar.

2 responses to “Ny snö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *