Snart dags att blöda igen då eller?

Imorgon tar jag mina tre sista tabletter av noretisterone. I tre veckor kommer jag att ha tagit dem, tre gånger om dagen. Sedan återstår att se vad som händer därefter.

Som till exempel hur länge det dröjer innan jag börjar blöda igen – alltså innan jag får mens. Och hur kraftig den mensen kommer att vara – normal? eller förblödningsmässig?

Men också sådant som hur det påverkar mitt mående i övrigt. Kan en del av det att min mage varit ganska ointresserad av att bajsa på sistone hänga samman med medicinen (hormonerna)? Och hur mycket av den senaste tidens ganska deppiga känsla kan egentligen tillskrivas hormonpreparaten? Jag trivdes liksom aldrig särskilt bra med p-piller, just av den anledningen.

Å andra sidan så har jag ju egentligen inte mått psykiskt sämre än vad som är att vänta under rådande omständigheter, faktiskt.

I förra veckan ringde jag i alla fall gyn och redogjorde för läget, och fick hemskickat en så kallad egenremiss, som jag sedan fyllt i och skickat in. (Man skulle fylla i ett telefonnummer där man alltid kan nås – hahaha! – samt kryssa för om man hade möjlighet att komma med kort varsel?) Så vi får väl se när de hör av sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *