Renoveringsstatus veranda och sånt där

Ja, som sagt var, jag skrapar fönster och oljar. Bit för bit.

Det är fascinerande. Jag tror det är väldigt bra kvalitet på de här fönstren. Vilket bland annat märks genom att träet inte suger. Jag är liksom van vid att när man oljar trä – oavsett om det är nya saker eller gamla som ska åtgärdas – så suger träet en hel del. Men det här stabila fina gamla träet suger väldigt lite.

Och så har det varit en snickare här och tittat, både på dörren ut från vardagsrummet till verandan och på själva verandan. Han säger att han tror det ska gå att få ordning på dörren i vardagsrummet, lite fix på dörren och lite fix på tröskeln. Och det låter som att han vet vad han pratar om – och han förstod till fullo att jag vill kunna ha kvar dörren med de befintliga glasen.

Och så tittade vi på det här med dörr på själva verandan också och diskuterade lösningar och så. Så han ska komma med prisförslag på båda delarna i nästa vecka någon gång. Och det kändes som att han i alla fall var på samma våglängd när det gäller inställning till renovering och utseende och material och känsla… eller så.

2 responses to “Renoveringsstatus veranda och sånt där

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *