Hål i öronen på bebisar

Jag kommenterar här istället för i hennes blogg. Och nej, jag har inte sett programmet (den sortens program intresserar mig inte, och jag tror inte ens jag har kanalen?), jag har bara läst blogginlägget samt andras kommentarer.

  • Att något är en tradition hindrar inte att det är tortyr.
  • Hellre ta hål när hon är stor nog att göra valet själv och kan förstå varför det gör ont. Vill hon då ändå göra det – visst.
  • Ja, de som omskär sina nyfödda söner är lika illa.
  • Det finns traditioner inom min kultur jag inte sympatiserar med. De traditionerna bryter jag. Det kallas mod.

(Och så får jag en plötslig lust att citera Jonatan Lejonhjärta: ”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort.” – Men i det här fallet är det ju inte ens farligt att bryta traditionen.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *