Små små steg

I helgen målade jag nedre delen av inre delen av fönsterkarmen – där det tidigare varit fastlimmat en skiva och jag alltså i somras slipat så gott som trärent – tre gånger. Sammaledes med den träbit som ska föreställa fönsterbräda: målad tre gånger. Fönsterbrädan ligger nu på plats. Nej, den kommer i nuläget inte att fästas mer än så, den är väl fastkilad, trots att den ligger på lösa träklossar. Fast vi ska nog prega i lite silikon runt kanterna. Tids nog ska vi be en plåtslagare komma och titta på det och fixa en rostfri nedsänkt sak att stoppa där. För ja, fönsterbräda och -kar sitter i nivå under diskänken som står framför.

Så har jag sågat/stämjärnat (?)/filat till en ca 8*2 cm golvbit till det ställe där det fattades. Ikväll har jag målat den för tredje gången, så snart kan den nog sättas på plats.

Vi har köpt golvsocklar (sådana som ska sitta på väggen – inte socklar till köksskåpen), och tre bitar har nu målats två varv. De är dock inte avsågade i rätt längd ännu, och de ska målas en gång till innan de säts på plats. (Tre bitar var för att det var vad som fick plats tillsammans med fönsterbrädan på bockarna i garaget.)

Och så har jag sågat till några finträbitar som skulle vara konsoler eller hyllbärare eller vad man ska säga i den hylla vi behöver bygga under ena ändan av diskbänken, samt någon bit som ska vara en bärande list under väggskåpet, samt målat dessa med Ikeas antiklasyr två gånger. Tyvärr ser det inte så lovande ut, så vi kanske får hitta en annan lösning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *