Finaste sötaste underbaraste

Vad är det för epidemi som drabbat folk? I tid och otid kastas det insmickrande adjektiv i bloggar och statusuppdateringar.

“Fikade med finaste Anna.”

“Träffade underbara Lina.”

“Efter lunchen kom bästa Pernilla förbi.”

… och så vidare.

Det kliar och jag får rysningar. För mig låter det oerhört påklistrat – verkligen inte ett dugg naturligt. Mer som ett spel man spelar, en mask man tar på.

2 responses to “Finaste sötaste underbaraste

  1. Hm. Jag skulle nog kunna skriva nåt sånt ibland, beroende på vem det är. Inte om dig dock tror jag, och det handlar inte om att du inte är jättebra och jättefin, för det är du, men du är inte en person man skriver sånt om, vilket förmodligen hänger ihop med hur du själv uttrycker dig.. Vissa andra vänner har jag däremot ett sådant… uttryckssätt eller vad man ska säga, med, så att jag kan skriva sånt om dem och det känns äkta, fint och omtänksamt, och inte påklistrat.

    • Enstaka gånger är väl inget problem. Men det finns personer som skriver sådana saker i nästan varenda statusuppdatering… Då tycker jag det blir tjatigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *