Nu kan vi följa vår elförbrukning på nätet

I helgen kopplade vi in 100koll-sakerna från E.on. Det är en display som visar vår elförbrukning, både för stunden och sammanräknat. Man kan dessutom lägga in sin egen kostnad per kilowattimme. Informationen till displayen kommer från den del som vi monterade på elmätaren. Till utrustningen hör också tre stycken smartplugs, det vill säga separata mätare, som man kan koppla mellan ett eluttag och den sak man vill mäta elförbrukningen för. Dessa kan utläsas separat på displayen.

Tyvärr innehåller manualerna för lite info, så det är svårt att veta exakt vad man kan utläsa av infon på displayen. All info skickas i alla fall till E.on, och vi kan logga in på deras sida och läsa vår förbrukning för varje enskild timme.

Experimentet drar igång den 1 februari. Innan dess ska vi sätta upp ett mål för vad vi ska minska energiförbrukningen med. Det känns lite svårt… På sätt och vis känns det som att vi förmodligen redan gjort alla enkla saker.

5 responses to “Nu kan vi följa vår elförbrukning på nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *