Bröd på jäsning

En av fördelarna med att jobba hemifrån är att man kan ta en paus och slänga ihop en deg och låta den stå på jäsning medan man jobbar vidare.  Följande finns i bunken:

½ paket jäst

3 dl rågsurdeg (av min egen helt på en höft gjorda)

4 dl vassle

1 dl ”kärnmjölk”

en hutt rapsolja

lite havssalt

3 dl grovt dinkelmjöl

2 dl grovt rågmjöl

2 dl havregryn

1 dl rågflingor

3 dl rågsikt

Vätskorna kommer sig av att jag och barnen gjorde smör och färskost (okej, osten är inte klar) igårkväll. Ongarna måste ju lära sig hur saker blir till, liksom. Och färskost kändes som en vettig användning för turkisk yoghurt med bästföredatum=innevarande datum.

3 responses to “Bröd på jäsning

  1. Pingback: » Färskost på nästintill för gammal yoghurt Sanne skriver

  2. Pingback: Surt, sa degen « Välkommen in i röran!

  3. Pingback: Färskost på nästintill för gammal yoghurt | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *