Bloggande gnällspikar i alla länder, förenen eder!

Sydsvenskan har idag en artikel om bloggande. Fast det handlar om en helt annan sorts bloggande än det bloggande jag sysslar med. ”Livsstilsbloggande.” ”Mysbloggar.” Det är positiva tankar, positiva känslor, vackra bilder, shopping (konsumtionshysteri), matlagning, gull och puttinutt. Det är ett bloggande jag inte alls känner mig hemma i – jag förstår över huvud taget inte vitsen med det. Jag skriver för att åstadkomma förändring. För att få mig själv och andra att göra annorlunda. För att jag vill att folk ska tänka till. För att jag vill att saker ska vara annorlunda. Och ibland ”bara” för att pränta ner mina tankar, för att det hjälper mig att bearbeta.

Det är ingen puttinuttvärld. Men det är inte heller någon ”deppblogg”. Eller jo, periodvis är det kanske det. När jag är deppig så blir ju bloggen deppig, det är ju ganska naturligt. Bloggen handlar ju om mig och mitt liv och det som rör sig i mina tankar, det som intresserar mig, det som är viktigt för mig.

Och jag håller förstås inte med om att

om man sätter det svåra på pränt så sitter det ju fast som ett dåligt minne

Tvärtom. Genom att skriva får jag det ur världen, och ser det klarare. Genom att hantera mina tankar och min ångest mår jag bättre. Genom att skriva om de saker jag tycker är fel – och skicka länken till de företag jag vill ska uppmärksamma detta – gör jag faktiskt något konkret för att åstadkomma förbättring. Jag tror definitivt att jag bloggat mig lyckligare – om nu lyckligare är rätt ord, men det är nog en smaksak.

Och ärligt talat så är jag ju i det här fallet knappast ovanlig eller konstig. Det finns ju hur många som helst som bloggar av skäl liknande mina :-)

_______________

Apropå det, så kände jag häromdagen att det faktiskt var dags att styra upp mitt bloggläsande och få mer automatisk koll på när de bloggar jag läser uppdateras. Så nu har jag slutligen skaffat mig ett konto på bloglovin. Och ja, kanske inte så konstigt att det är många som följer sådana där ”livsstilsbloggar”, när de är det första som dyker upp där. Totalt ointressanta… tycker i alla fall jag.

Så om någon vill hjälpa till att knuffa upp andra typer av bloggar där, så kan ni ju följa min blogg med Bloglovin
;-)
Gnällspikar i alla länder, höj volymen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *