Men snälla Ellos, jag vill inte ha er reklam!

Det händer ibland att jag handlar på Ellos. Mest ekologiska barnkläder och -skor, men även enstaka andra saker.

Handlar man hos Ellos så får man sedan per automatik deras reklam. Stora tjocka kataloger. Tunna extrakataloger. Tunna reakataloger. Kuverterade ”erbjudanden” och kuponger. Erbjudanden om att få låna pengar.

De saker jag vill köpa finns inte i katalogerna. De ekologiska barnkläderna hos Ellos finns bara på nätet. Katalogerna innehåller en massa skit, och en massa bilder på modeller som åmar sig på olika fåniga vis. Jag vill inte ha skiten. Dessutom är det oändliga mängder blankt papper som bara slängs helt i onödan.

Efter första gången jag handlar där för nåt år sedan så tröttnade jag till slut. Men det krävdes flera omgångar av kontakt med Ellos innan reklamen slutade komma. Och sedan bestämde jag mig för att inte handla där igen. Men så efter ett tag så hamnade jag återigen i sitsen att det faktiskt bara var från Ellos jag kunde få fatt i det som behövdes. (Ekobarnkläder och liknande är inte alltid så lätt att få fatt i – om man inte anser att barnen klarar sig med bara t-shirts och samtidigt inte har råd med de allra dyraste produkterna.) Så jag handlade där ändå. Mitt konto fanns kvar. Och efter att jg beställt så började reklamen komma igen.

Jag vill inte ha reklamen! Det är ingenting i den som intresserar mig! Och alldeles oavsett så är det inte i kataloger utan via webben jag letar när jag behöver något. (Ja, jag handlar saker för att de behövs. Inte för att någon skickat en reklamkatalog till mig och talat om vad som är trendigt eller påpekat att jag behöver utöka min basgarderob (vilket jag inte behöver) eller haft bilder på tjejer i ”oversized” tröja (som ser ut att vara alldeles normal i passformen.) Men jag vill inte heller behöva ringa Ellos tre gånger efter varje gång jag beställt nåt där för att få dem att sluta skicka reklamen till mig.

Det borde väl vara möjligt att handla hos Ellos utan att behöva få pappersreklamen? Hör ni, Ellos, den där pappersreklamen MINSKAR sannolikheten att jag ska handla hos er! Den gör mig bara mer negativt inställd! Det borde ju vara en skitsak att ha en ”ruta” i ert kundregister för kunder som vill slippa all pappersreklam (eller för den delen all reklam).

Om inte för miljöns skull så i alla fall för at ni borde inse att ni lever kvar på stenåldern. Vi som handlar via nätet, och hittar era produkter via nätet, har inget behov av era uråldriga kataloger.

3 responses to “Men snälla Ellos, jag vill inte ha er reklam!

  1. Pingback: Sanne skriver » Ellos säger att jag ska slippa deras reklam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *