Har barnen alltid vuxit ur kläderna lagom till skolstart?

Skolstartsdags. Massor med annonser om att köpa nya kläder till barnen inför skolstarten. Enligt Sydsvenskan är skolstarten viktigast för försäljningen för barnklädesbranschen. Och jag hör ju att andra föräldrar pratar om att åka och köpa kläder till barnen inför skolstarten.

Jag fattar inte. Visst, ofta växer barnen lite mer över sommaren, men ändå? De flesta kläder som passade före sommarlovet gör det fortfarande nu, två månader senare. De skor som köptes i våras funkar i de flesta fall fram tills det är dags för vinterkängor.

Vi köper kläder till barnen när det behövs, och när vi hittar bra saker.

Och visst, vissa saker kan jag förstå att det finns extra behov av att köpa på hösten. Ny klass = nya förutsättningar, och därmed kanske nya krav på gympakläder. Eller att man börjar träna en ny sport på fritiden. Men det kan ju knappast vara det som är så avgörande för barnklädesbranschen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *