Idiot!

Förkylningen verkar äntligen börja ge med sig. Så jag gjorde kvällens värsta misstag. En sådan där sak som kan tyckas självklar och logisk och vettig och klok: Jag gick och la mig.

IDIOT.

För då triggades hostan igång. Japp, förkylningen har kommit till det skedet. Slemhosta. Och för varje gång man hostar så skär man sönder halsen lite till. För varje hostning gör det mer ont och blir omöjligare att ligga ner. Och inte förrän det är försent inser jag att jag ju inte bör ligga ner.

Så jag gick och satte mig i soffan. Riggade med kuddar för att kunna halvligga. Men som sagt var, försent.

Så nu sitter jag här istället. Har stoppat i mig både slemlösande (som egentligen var lite för gammal) och retdämpande hostmedicin. Och låter halsen repa sig lite. Tids nog ska jag gå tillbaka till soffan och försöka halvitta igen. Men just nu är det ärligt talat mycket vettigare att jag sitter här och inte hostar sönder mig alldeles för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *