Sunkiga familjen

Jag mår inte som jag ska idag (heller). Mens och rester av isbergsinfluensan, idag med fokus på magen.

Min man mår inte heller som han ska. Av huvudsakligen samma skäl (ja, inte mensen då, men influensavaddetnuär). Plus en handled som krånglat sedan innan jul. Plus ont i kroppen delvis efter konflikter med fyraåringen.

Fyraåringen, ja. Har varit riktigt riktigt arg flera gånger idag. Arg så han slåss. (Därav ovanstående ont i kroppen – det kostar på att hindra och avstyra smockor riktade mot sig själv, och ibland misslyckas man.)

Nioåringen lagar mat. Vi andra orkar inte och säger att det får bli mackor idag. Det tycker nioåringen är tråkigt, så han ställer sig och lagar mat. Själv. Ja, med vårt godkännande, och vi finns här för att svara på frågor och hjälpa till om det verkligen behövs, men det är han som genomför – och i huvudsak planerar.

Det gör han med den äran. Det gjorde han för några dagar sedan också (när jag också hade ont i magen och var allmänt trött och inget orkade): planerade och lagade – och gott blev det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *