Längtan efter vår och snöstorm

Snön smälter bort, sakta sakta. Kanske är hälften av marken snöfri nu.

Det är bra. Jag längtar efter vår. Jag vill ja ljus, och jag vill ha frihet – friheten att springa ut och in utan att dra på sig en massa kläder. Se blommor komma upp i gräsmattan. Kunna röja i uthuset (vilket kräver att man kan ställa ut saker på gården). Känna livet återkomma. Jag är trött på snö och kyla och mörker.

Och samtidigt har jag en liten gnagande saknad. Den här vintern har inte bjudit på någon riktigt rejäl snöstorm. Och jag saknar det. Lite grann, i en idiotisk del av mig, vill jag att det ska hinna komma en ordentlig snöstorm innan det blir vår på riktigt.

Nejdå, helt kört är det inte, det vet jag, snöstormar kan mycket väl komma i mars också :-)

2 responses to “Längtan efter vår och snöstorm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *