Lite frusen

Vi är hemma igen efter att ha varit hos mina föräldrar sedan i tisdags kväll (eller ja, halva familjen anslöt i fredags eftermiddag).

Jag vet att jag noterade där, speciellt de första dagarna, att jag tyckte det var ganska varmt i huset. Fastän mamma och pappa frågade flera gånger om det var säkert att jag inte frös.

Jag antar att jag hann vänja mig vid att det var varmare där. För nu fryser jag. Visserligen var väl huset här lite extra kallt när vi kom hem, eftersom vi hade haft värmen nerdragen en aning när ingen var hemma, och visserligen kan solen ha stått på lite mitt på dagen och lurat givaren till pannan att värma mindre än vad som egentligen behövs. Men framför allt tror jag att vi generellt håller lägre temperatur i huset. Eller, jag antar det. Jag vet inte.

Sedan känner jag mig dessutom lite småruggig, med en tendens till ont i halsen. Och fyraåringen har nog feber, och nioåringen hostar.

Men att jag fryser hänger nog mer samman med temperaturskillnaden, tror jag. Funderar på att värma lite överbliven glögg.

Därute är det kanske till hälften snöfritt nu. Enstaka krokusar blommar. Och många snödroppar. Av påskliljorna sticker det som bäst upp sisådär 8 cm grönt. Men jo, jag tror det är vår nu. Även om väderprognosen visar snö framåt torsdag-fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *