Skördeglädje

Nu börjar den tiden när trädgården kan ge en betydande del av maten. Vi har skördat ett antal tomater på verandan, och snart, snart, kan vi skörda tomater ute. Vi har hunnit äta egenodlad potatis två gånger (Timo) och skördat stora fina rejäla och goda majrovor. Vi har börjat äta sockerärtor och gurkor.

I år har vi inte haft en så besvärligt torr vår och försommar. Men nu börjar torkan märkas av. Än så länge klarar det sig hyfsat i trädgården, men det syns på sockerbetorna på åkern. Och hade det inte varit för att jag vattnar så hade det varit illa med grönsakerna också – eller i alla fall med en del av dem. Fast jag vattnar förstås inte varje dag. Ikväll ger jag i alla fall trädgårdsland och tomater en rejäl rotblöta.

Det har alltså inte regnat nåt nämnvärt på ett bra tag, och det finns inget regn i sikte i tiodagarsprognosen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *