Idag fick vi lite fröer i jorden, jag och nioåringen

Jag har vabbat idag, med en äänu för sjuk för skolan-nioåring. Så vi passade på att stoppa lite fröer i jord, han och jag.

Först stoppade vi lite grejer i såjord i en pluggbox. Paprikor, chili, tomater och gurkor. Tanken är att kunna ställa ut dem på glasverandan sedan; verandan kan funka som växthus och vi kan få en tidig första skörd. Om det funkar, alltså. Vi fyllde inte pluggboxens 49 pluggar (och alla som är frötokiga kan inse att det krävde självbehärskning av oss båda), men vi kommer ändå att få mer än vad som får plats på verandan om allt gror. Jaja, det är ju ändå ett kärt problem, och förresten har jag ändå hotat att ha med mig några plantor i rummert på jobbet.

Sedan tog vi en säck med vanlig jord (den var frusen och fick stå inne och värma sig en stund först) och fyllde några vanliga krukor. Och så sådde vi basilika, rucola och Yukina Savoy. Plus en kruka med runda morötter (Paris Market). För det har jag läst nånstans att det ska funka i kruka, och det vore ju himla kul om det skulle funka och vi kunde få morötter i matrumsfönstret :-)

3 responses to “Idag fick vi lite fröer i jorden, jag och nioåringen

  1. Pingback: Sanne skriver » Skördeglädje

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *