Mögelgrön kväll igen

Målar andra lagret med mögelgrön färg i skafferiet. Även nu i taskig kvällsbelysning. Vilket gör att jag ju egentligen inte har en aning om vad jag målar. Min gissning är tt jag målar väldigt tunt. Väldigt tunt, så där tunt så att det stundtals är tveksamt om jag alls tillför någon extra färg. Men det enda jag har at gå på är ju om det blänker fuktighetsblänk eller inte.

Men ja, jag tror det gör någon sorts skillnad ändå.

Jag får väl se resultatet imorgon. Hoppas det inte är för flammigt. För jag är nästan helt säker på att färgen jag blandat den ghär gången inte har exakt samma nyans som förra strykningen.

När det står om att sätt upp panel så står det förresten en sak typ varje gång, som tydligen anses väldigt viktig: måla alla delarna innan de ska sättas upp. Jag undrar alltid hur fan de tänker. Visst, jag vet att det är svårt att lyckas komma åt överallt när man målar en uppsatt panel, till exempel i springorna. Men man kan ju inte veta exakt hur stora de olika brädorna ska vara förrän man satt upp dem – det där med passning mot allting annat är ju ett gigantiskt pussel. Skulle man måla alla brädorna innn man ens börjar såga så skulle man sedan stå med en massa färdigmålat i en färg man inte behövde – och som sedan skulle vara mycket svårare att använda någonstans. Plus att man skulle behöva kompletteringsmåla på en massa ställen efter sågningen. Och skulle man först sätta upp panelen omålad och sedan plocka ner den, måla den och sätta upp den igen så skulle den ju inte passa längre. (Och vem sjutton skulle orka det i vilket fall?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *