Jag hinner inte bort till biblioteket för att hämta en bok (eller tågpendlartråkigheten)

Till de stora nackdelarna med att tågpendla hör att man blir så låst. Det funkar alldeles utmärkt som vanliga rutiner vanliga dagar. Men så fort man vill eller behöver fixa nåt utanför mallen… Det är tio minuter mellan att tåget anländer till min station och att bussen går. På den tiden hinner man inte fixa ärenden. Som att sticka bort till biblioteket. Eller gå till apoteket. Fixa nåt på kommunkontoret, eller gå och köpa te. De enda man kan hinna med är järnhandeln som ligger mittemot stationen.

Det är irriterande.

Och nej, jag har inte lust att vänta på nästa buss, som går en timme senare. Och det får jag inte lov heller om jag ska hämta barnen. (I det senare fallet har jag förstås oftast bilen, så då har jag lite bättre möjlighet att hinna inom nånstans, rent praktiskt. Men det får jag ju som sagt var inte.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *