Nytt tak på gång på brädgaraget!

Och under tiden som jag ligger och ynkar mig, snorar och läcker blod, så jobbas det därute. Taket på ”brädgaraget” (garaget som är för litet för att vara garage och därför används som virkesförråd) blev ju av med sin eternit i våras. Nu är svärföräldrarna här och hjälper till med att få dit nytt tak. Igår rev de av den gamla råsponten och tog bort de murkna bjälkarna, och idag lägger de (och min man) nya motsvarande trädelar. Förhoppningsvis ska vi innan helgen ha ett nytt fint plåttak.

Med ett nytt tak slipper vi att det regnar in, och får förmodligen i övrigt mindre problem med fukt i byggnaden. Det gör också att byggnadens stomme (tegel och puts) får bättre odds att stå längre tid.

Och ja, visst blir det snyggare när det ser mindre fallfärdigt ut. Men den estetiska aspekten är sekundär. Även utseendemässsigt är det trygghetskänslan som väger tyngst.

3 responses to “Nytt tak på gång på brädgaraget!

  1. Pingback: Sanne skriver » Taket blev förresten inte färdigt

  2. Pingback: Sanne skriver » Grön färg, sommarljud och åkrar. Och jag.

  3. Pingback: Grön färg, sommarljud och åkrar. Och jag. | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *