Lillejulafton

Lillejulaftonskväll.

Julskinkan är klar (det blev inte ekologisk, för det fanns inga eko att få fatt i annat än färdigkokta, men det blev i alla fall en hyfsat lokal).

Granen är klädd.

Huset är inte välstädat – det kunde visserligen varit värre, men jag hade önskat att det vore bättre. Men från en halvtimme efter att jullovet slog till så gick barnen in i ”jag är uttråkad”-mode, vilket innebär att de inte heller orkar med att bistå med något tråkigt men samtidigt effektivt bidrar till ny stökighet konstant, och jag har de senaste dagarna kännt en oroväckande likhet med någon sorts nidbild av mamma som bara städar och plockar och ingen verkar bry sig eller hjälper till (det har förstärks av att mannen kännt sig småhängig, förmodligen delvis efterterminenstressrelaterat), så nu får det helt enkelt duga.

Det är inte särskilt pyntat heller. En del pynt har mössen ätit upp, en del hittar vi inte, och vi har inte riktigt hunnit och orkat sätta upp så mycket i övrigt ändå.

Det blir ju jul ändå.

Och julklapparna är fixade. En blandning av upplevelser, begagnade saker, kompletterade begagnade saker, saker som ska underlätta återbruk, saker framställda på bra sätt, saker som ska bidra till att framställa saker på bra sätt, samt några få nya saker. Och färre än de brukar, tror jag.

Imorgon är det julafton. Det blir nog bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *