I den digitala världen har man tydligen inte ont i magen när man har mens

Jag har laddat ner en mensapp. (Till jobbtelefonen, vilket ju i sig känns ganska märkligt, men jag har ingen så kallad smartfån privat, och jag får lov att använda jobbtelefonen privat, och då kan jag ju lika gärna använda den till den sortens praktiska saker.)
Fram tills för bara några veckor sedan hade jag inte en aning om att det fanns nåt sånt som mensappar. Alltså, jag borde ju ha kunnat räknat ut det om jag hade funderat på saken, men det har jag liksom aldrig gjort, och därför hade tanken heller aldrig slagit mig.
Det känns lite småspännande; jag undrar om det ska hjälpa mig att se en logik i mina variationer och oregelbundenheter som jag inte upptäckt tidigare.
I appen kan man också fylla i symptom och annat. Och det finns många att välja på. Ont av olika slag, sug efter olika saker etc. Men märkligt nog inget om magont.
Ja, jag vet att det inte är magen = matsmältningssystemet jag har ont i. Men det är likväl nedre delen av magen i vardagligt tal. Och det finns inget annat motsvarande heller.
Jag gissar på att det jag förväntas välja är ”Kramper”. Fast det är inte kramper jag har. Kramp handlar om att muskler drar ihop sig utan min vilja inblandad och sedan inte släpper. Det är inte det som är fallet. Jag har ont, men ingen känsla av kramp. Må vara att orsaken till det onda kanske är att livmodern dras samman – men det är i så fall på nivån att det inte alls känns så. (Ja, jag har fött barn.)
Och med tanke på hur diffusa symptom det finns angivna i listan så känns det liksom bisarrt att inte magont skulle finnas med.
Sedan är det en annan sak att hela min kropp vill dra ihop sig och liksom kapsla in det onda. Det är inte heller kramp, det är något jag kan välja bort och har inte alls karaktären av kramp.

Jag gissar att det handlar om dålig översättning av ett uttryck från engelsk/amerikansk kontext? Men jag tycker ju att de kunde ansträngt sig lite mer på det området. Även i en gratisapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *