Värmebölja

Det är varmt. Olidligt varmt. Oändliga dagar med för varmt. Stekande sol. Rinnande svett.

Vi har varit på Titanicutställning i Halmstad, Liseberg och Universeum i Göteborg. Värmen var inte skönare där, om man säger så… Vi kom hem inatt.

Jag är inne på tredje dygnet med huvudvärk nu. Huvudsakligen beroende på värmen, tror jag. Jag dricker vatten. Håller mig i skuggan inomhus. Gör ingenting vettigt – jag klarar inte att vare sig tänka eller göra saker i värmen. Mår bara skitdåligt.

”Njut av värmen!” säger en massa människor. Hur då? Hur ska jag ens kunna njuta av något jag bara mår fruktansvärt dåligt av, rent fysiskt? Hur kan man hävda att jag ska göra det? Det är ju liksom inte så det funkar.

Det är som alla de där människorna som sa åt mig att njuta av bebistiden fast jag led av den. Det är människro om verkligen inte fattar – och som verkligen inte försöker sätta sig in i det jag säger.

Jag mår dåligt av värmen. Det är så. Det är inget jag hittar på.

Jag hade för övrigt tänkt att jag skulle cykla en massa den här sommaren. Det kan jag glömma, det pallar jag inte alls i värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *