Jag är faktiskt tacksam över väderprognoser

Det skulle regna massor idag. Prognoserna har varit en aning osäkra om vilken väg regnen skulle gå, och hur mycket regn som skulle komma. Det gnäller folk över och gör sig lustiga över. Typ ”vi kan flyga till månen och fotografera Pluto men inte förutse vädret”. (Nej, jag har inte hört/sett någon säga/skriva något sådant just idag, men det brukar dyka upp ungefär den typen av kommentarer.)

Så jag vill passa på att säga att jag är väldigt tacksam över att alls ha väderprognoser. Jag begriper att det är jävligt svårt att faktiskt räkna ut exakt hur det kommer att bli. Och en dag som denna så räcker det ju att vädret drar lite mer åt ett eller annat håll för att vara skillnaden mellan skitmycket regn och åska respektive strålande sommarväder.

Väderprognoserna är inte perfekta. Men de ger mig möjlighet att planera utifrån sannolikheter. Jag kan veta när det sannolikt inte alls kommer att vara bra att måla utomhus, och när det är ett rimligt risktagande. Jag kan veta när det förmodligen kommer att blåsa väldigt mycket, så att jag kan bära in saker som annars riskerar att åka iväg. Och jag kan veta när det finns risk för snöstorm, så att jag kan ta tåget hem innan tågen slutar gå eller innan jag riskerar köra fast i drivorna och inte få hem barnen. Det tycker jag är alldeles fantastiskt jättebra. och jag är väldigt tacksam över att leva i en tid när vädret inte är något jag behöver gissa mig till utifrån om solen går ner i en säck eller vilket väder det var på en viss helgondag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *