Ingen egen e-postadress – varför då?

Angående det här med skolfoton: så fort man föreslår en helt digital lösning, så brukar det komma påpekande någonstans ifrån om att det faktiskt finns människor som inte har tillgång till dator hemma, och som inte har någon e-postadress.

Ja, men det finns säkert en dator med internet på ditt bibliotek, är mitt svar. Och en e-postadress behöver man ju inte en egen dator för.

Ärligt talat fattar jag inte hur man kan klara sig utan en e-postadress idag. (Ja, om vi bortser från riktigt gamla och riktigt unga människor – helt enkelt de som inte behöver ta något större ansvar.) Har man någon gång ett behov av att själv göra saker via internet behöver man i princip en e-postadress.

Idén om att låna någon annans e-post för att utföra saker på nätet tycker jag känns fullständigt bisarr. Men ja, det träffar man ju på då och då på Blocket. ”Mejla inte, för e-postadressen är lånad.” Och det har faktiskt hänt (under senaste året, ska jag tillägga) att jag fått mejl av någon helt okänd vilt främmande människa, men sedan har jag insett efter ett par genomläsningar att den som skickat mejlet är någon helt annan, som jag känner, men som av någon anledning inte har en egen mejladress.

Varför då?

(Och nej, jag tror inte det rör sig om principer om att inte ha reklamfinansierade tjänster hos multinationella företag :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *