Efterlysning: Bra vegorecept!

Jag behöver lite input. Jag har ju skrivit en del tidigare om att jag gärna vill laga och äta mer vegetariskt – men det är ju inte alltid så lätt, med tanke på att barnen inte är särskilt glada för bönor och linser. Eller ja, i alla fall inte sådana som varit torkade och sedan (blötlagts och) kokats. Och själv gillar jag inte smält ost. Det minskar ju mängden möjliga recept en hel del. Grönsaker går allmänhet bra – med vissa specifika undantag. Men bara grönsaker blir ju ingen fullvärdig måltid till växande barn…

Så: ni som sitter på bra vegetariska recept som uppskattas av barn: skriv ner dem här! Kanske kan vi hitta ngra nya uppslag att använda :-)

2 responses to “Efterlysning: Bra vegorecept!

  1. Oh jag hade faktiskt precis tankar på att dela med mig av det här receptet:

    http://www.kokaihop.se/recept/kikartsgryta-4

    Kikärtsgryta med tomatkross, banan, äpple och curry. Låter kanske som en udda blandning men det är jättegott, och Edith slukar det. Samt superenkelt att laga. :-) Jag hade gröna linser i första gången istället för kikärter – funkade lika bra.

    Nu såg jag precis att dina två busfrön inte är så glada för bönor och linser… men sötman från bananerna och äpplet gör det hela ganska lätt-ätet så det kanske funkar ändå?

    • Tyvärr är jag så övertygad om att det inte kommer att funka att jag inte ens kommer att testa det :-( Men tack ändå :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *