Tänk efter före så vi slipper slösa bort resurserna!

Jaha, så nu ska man då eventuellt ta om två stora (jättestora) rättegångar, dels i Malmö, dels i Södertälje.

Jag har så svårt för sånt. Alla dessa människor som lagt ner tid och engagemang. Alla dessa kostnader för löner till alla dessa domstolsmänniskor. Alla dessa människor som varit nervösa och oroliga, för att vittna etc. Alltsammans bortkastat, och så får man göra alltsammans en gång till. För att någon inte tänkte till tillräckligt. Och förstås för att vi har lagar som säger att då måste det göras om. Det är ju förstås bra att vi har lagar som menar att rätt ska vara rätt. Men ändå…

Det är ett sånt jävla slöseri! I alla möjliga sammanhang så finns et för lite pengar, för lite resurser, för en massa viktiga saker som behöver göras. Men i vissa sammanhang är det visst inga problem att skaffa fram pengar när någon klantat till det? Eller jo, det är säkert, tyvärr, annan viktig verksamhet som i slutändan får lida.

Jag har verkligen jättesvårt för det.

Det är lite samma som med ärtorna. Och det är det jag tänker på nu när Lindex drar tillbaka de plagierade rävkläderna. – Vad ska de göra med alla kläderna som slängs? Vilket jävla slöseri! Jodå, jag tycker också det är ett jävla sätt av Lindex, självklart ska de inte kopiera någon annans saker. Men kunde de inte tänkt på det lite tidigare?

Men ekonomerna måste ju bli nöjda, kantänka. För både omtaget av rättegångarna och de slängda kläderna måste väl liksom på något vis leda till höger BNP? Och ju högre BNP desto bättre?

Nej, det tycker ju inte jag då.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *