Samvete och snö

Jag jobbar hemifrån idag också. Det har kommit mer snö inatt. Inte så att det är jättemycket egentligen, men ändå. På radion rapporteras det om väldigt besvärligt väglag. På Österlen är skolskjutsar inställda och vissa skolor stängda.

Så jag jobbar hemifrån. Jag har vad jag behöver hemma, bortsett från någon liten sak som behöver lösas. Jag tjänar inget på att ge mig iväg flera mil jämfört med att sitta här. Jag får lov.

Dessutom är ju distansarbete bra på en massa sätt redan i vanliga fall, redan bortsett från snö, halka och längre restid.

Jag vet att detta är det förnuftiga beslutet utifrån givna förutsättningar.

Ändå velade jag fram och tillbaka så länge det var möjligt. Och jag har ruskigt dåligt samvete. För jag gör inte som man SKA. Man SKA ut och köra, klaga över halkan, klaga över tågtrassel, för att ta sig in till kontoret. Så ÄR det ju. Jag gör fel.

Blä.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *