Bönburgare

Av en händelse fick jag för mig att lägga adzukibönor i blöt igår eftermiddag. Där blev de liggandes tills vi kom hem från jobbet idag. Det är lite längre än man normalt brukar säga om adzukibönor (8 timmars blötläggning) – så då kokte jag dem istället bara tio minuter.

Sedan gjorde jag hamburgare av dem:

2 dl torra bönor blev cirka 6 dl kokta bönor. Dessa mixade jag med en gul lök i matberedaren. Smaksatte med oregano, herbes de provence, salt, paprikapulver. Tillsatte 1 ägg, 2 msk vetemjöl, lite tomatpuré, mixade till en schysst gegga med lite struktur kvar.

Stekte ganska tunna biffar i smör.

Serverade med hamburgerbröd, skivad lök, tomater, gurka, rostad lök, sås på creme fraiche+sweet chili-sås+pressad vitlök+salt, ketchup, senap.

Nioåringen tyckte det var jättegott (eller, biffarna störde inte det allmänna intrycket eftersom tillbehören maskerade). Fyraåringen åt ytterst lite och tyckte inte det var gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *