Här surrar det för fullt

Det pratas ju en hel del om minskande mängder av insekter av olika slag, både från vetenskapligt håll och vad gäller folks observationer omkring sig. Därför kanske jag kan glädja någon med mina observationer?

Och ja, jag vet: vad jag berättar är ju bara fråga om ”anekdotiska bevis” – det säger egentligen ingenting om hur det står till någon annanstans än just här, och egentligen inte ens det, eftersom jag faktiskt inte för någon statistik eller gör några riktiga räkningar av olika grupper eller så.

Men i alla fall:

Här surras det för fullt.

Det är gott om humlor bland honungsfacelior, ärtor, vitplister, stockrosor och annat.

Jag hör i vanlig ordning gräshoppor borta i det höga gräset.

Det finns en hel del dagfjärilar – häromdagen i så stor mängd (av någon brunorange halvstor sort) att jag fick känslan av att nu måste det ha ”kläckts” en hel massa samtidigt.

Och alltså… jag kan inte påstå att jag nånsin tidigare lagt märke till murande steklar. Men nu när jag håller på och målar fönster och annat så tycks de dyka upp överallt. Inte bara i insektshotellet vi satt upp, utan från en dag till nästa murar de till exempel igen de förborrade hålen i fönstren där krokar och annat ska sättas fast…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *