Solen vill KRAMAS!

När jag skrev om fönstren på framsidan igår, så glömde jag nämna fönstret på ovanvåningen på samma sida.

Det fönstret är inte ett modernt enrutesfönster: det är tvålufts med spröjs. Men det är ju dessutom en våning upp, det vill säga det finns VERKLIGEN inget som hindrar solen… Så när solen kommer upp under sommarhalvåret så blir det VARMT.

Som en vän uttryckte det, när han sovit i det utrymmet medan vi fortfarande höll på med renoveringen däruppe och det inte fanns några riktiga rum: ”… och så kom solen in och ville KRAMAS!”

Vi har ”the master bedroom” vid det fönstret numera. Alltså, dubbelsängen står kloss intill fönstret, med huvudändan mot fönstret. Och trots gardin som täcker hela fönstret så blir det stor effekt av solen.

I morse vaknade jag och insåg att det är dags att byta bort vintertäckena mot andra svalare saker. Och det kommer ändå bara att hjälpa marginellt. Nu börjar helt enkelt den säsong när man, om det är soligt, kommer att vakna rejält svettig.

 

3 responses to “Solen vill KRAMAS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *