Svårtydd medvetenhet på HM

H&M har nu lanserat sin ”Conscious collection”. Det är självklart jättebra.

Jag tog en snabb titt på vägen till tåget. Stora skyltar från taket, över klädstängerna och vid borden markerar att detta är kläder som tillhör Conscious collection.

Men sedan blir det förvirrande.

En del av kläderna har de vanliga gröna lapparna som markerar någon sorts miljövänlighet – ”Organic cotton”, ”Recycled polyester” och liknande. Andra kläder hänger på klädstänger som har stora infolappar om Conscious collection, men utan att det för den skull sitter några extra lappar (vare sig gröna eller annan färg) i plaggen. Har dessa kläder hamnat fel, eller är de också medvetna – och i så fall på vilket sätt? Och en del (omärkta) kläder ligger lagda i högar på bord med CC-skyltar, bredvid kläder med gröna lappar. Hur är det med dessa kläder?

Jag kan ju inte låta bli att undra om det är en medveten (ja, fast på ett annat sätt) strategi, att placera icke-medvetna kläder ihop med de medvetna, i hopp om att folk ska tro att dessa kläder också är bättre och köpa dem. Eller är det ett misstag av omedveten personal som bara placerar matchande kläder ihop?

Ja, det kan ju också vara så att all dessa kläder är medvetna. Men då vore det väl lämpligt med medvetandegörande information (typ de gröna lapparna) på alla dessa kläder?

Och nej, jag frågade inte. Jag ville hinna med tåget.

4 responses to “Svårtydd medvetenhet på HM

  1. Pingback: » Svar från H&M Sanne skriver

  2. Pingback: » HM igen Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *