Slumpvisa nedslag ur livet

På vår stationära dator har vi en skärmsläckare som plockar slumpmässiga bilder bland alla bilder vi har i datorn.

Det är stundtals mycket spännande. Man har gått ifrån datorn en stund, kommer tillbaka, och drabbas av en bild man inte alls kan placera. Tio sekunder är den borta, ersatt av något helt annat, från ett helt annat år och en helt annan plats.

Vi har många bilder. Inte minst har vi många dokumentationsbilder från renovering, på konstiga vinklar och vrår, hur det såg innan och under och efter vår insats. Översiktsbilder och närbilder och pyttedetaljer.

Dessutom har vi två barn som vid varje given ålder är väldigt lika varandra (utseendemässigt). Det behövs de där detlajerna runtikring för att på en slumpmässigt vald bild kunna avgöra vilket barn det är: årstid, kanske kläder, kanske omgivande människor – och så vad vi höll på att renovera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *