Alvedon och nässpray

Ett av den moderna tidens allra största framsteg och lösningar är… nässpray. Tänk vilken grej! Tänk så fasansfull varenda förkylning skulle vara utan möjligheten att andas, åtminstone några timmar varje dag! Tack och lov för detta stora medicinska framsteg!! (Ja, det ÄR värt två utropstecken. Även om jag tycker man ska snåla på utropstecken.)

En annan iakttagelse i dessa förkylningstider är att jag använder mer alvedon nu än  förr. ”I min ungdom” skulle jag aldrig ha drömt om att ta alvedon mot allmänna förkylningskrämpor – allmän hängighet, lätt feberkänsla, eller lite småont i kroppen. Alvedon tog man mot feber (riktig sådan) eller huvudvärk.

Men så var ju situationen en annan. Var jag sjuk så var jag. Kunde jag sitta uppe och göra skolarbete så gjorde jag det, och kunde jag inte så gick jag och la mig eller helt enkelt anpassade mig till situationen.

Som förälder är det annorlunda. Barnen slutar inte vara barn för att jag är sjuk. De behöver mat, rena kläder, hjälp på toa etc ändå. De bråkar och stojar och behöver sysselsättning även om jag är snorig och hängig och egentligen vill gå och lägg mig. I värsta fall blir de sjuka samtidigt – tillräckligt sjuka för att bli mer krävande än vanligt, men alldeles för friska för att behöva ligga still.

Och då är det väldigt tacksamt med ett par alvedon, som gör att man i alla fall reder ut situationen.

(Ja, vi är två föräldrar. Tack och lov. Men ibland är vi sjuka samtidigt. Och ibland är det ändå så att det bara är den ena som är hemma.)

One response to “Alvedon och nässpray

  1. Pingback: Sanne skriver » Alvedonet eller flygsemestrarna – om du får välja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *