Måste jag amma för att få köpa en helt vanlig jävla bh?

Jag behöver köpa lite nya behåar. Flera stycken av de jag har har blivit missfärgade av något annat när de legat i tvättkorgen och väntat på sin tur och ser inte så roliga ut.

Det är svårt att hitta vettiga behåar. Jag tycker inte jag har några märkliga krav. Vanliga, enkla rätt upp och ner-behåar. Gärna med bygel, men det är inte nödvändigt. Vita, svarta eller i någon ganska neutral färg. Helst i bomull, men syntet går också bra. Inte för mycket spets (i  alla fall inte sticksig), men lite går bra. OCH SÅ INGEN JÄVLA STOPPNING.

Det är i princip omöjligt. Det är det där sista det faller på. I princip varenda jävla behå i de vanliga affärerna har en massa stoppning i.

Varför då? Jag vill ha en behå för de bröst jag HAR, inte för att låtsas att jag har andra bröst.

Nej, jag har inte stora bröst. Jag har små bröst. Jag är så nöjd med dem.

(Jo, det finns faktiskt en modell som går att hitta i vanliga affärer som är OK. Faktiskt på KappAhl. Visserligen i syntet, men den funkar i alla fall.)

Nå, jag tänkte att jag får väl i alla fall göra en ny spaning i ämnet. Döm om min förvåning när jag inne på H&M faktiskt springer på behåar som ser ut att vara vad jag vill ha! I bomull. Vanliga enkla, med bygel, i grått. Och det är ekologisk bomull!

Det tar mig  någon minut innan jag inser ”haken”. Det är förstås amningsbehåar.

Tydligen är det bara när man ammar som man antas vara nöjd med sina bröst – eller antas inte bry sig om hur de ser ut? Eller är det bara då man antas vilj ha något som framför allt är bekvämt?

Jag förstår inte.

Det jag däremot vet är att jag inte har för avsikt att amma mer. Jag har ammat massor, men nu är det liksom ett avslutat kapitel. Och visst, tekniskt sett kan jag ju köpa amningsbehåar utan att ha för avsikt att amma. Men jag skulle önska att det fanns andra sätt att få fatt i en vettig bh. (Och till rimligt pris :-))

3 responses to “Måste jag amma för att få köpa en helt vanlig jävla bh?

  1. Pingback: » Ja, det kan man ju fråga sig Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *