Femtonspel? Vad menar du?

Ja, just det, det glömde jag förklara

Ni vet de där små plastspelen som fanns när man var liten, som reklamprylar eller så. (Jag har inte sett några på länge?) En ram, och så inom den fyra gånger fyra rutor. Fast en tom. Så femton stycken platsbitar, som är flyttbara, men förstås bara efter varandra, eftersom de sitter ihop. Och så är de i fel ordning, och man ska flytta om dem till rätt ordning för att mönstret eller bilden eller texten ska bli rätt… Och så vill man flytta den där biten dit, men för att det ska gå, så måste man först flytta den där biten.

SÅ är det att renovera: Ja, nu skulle vi börja bygga ut den här takstolen. Men för att kunna göra det, måste vi först byta golvet i den här delen, eftersom takstolsutbyggnaden kommer att vila på sista golvbrädan. Men för att vi ska kunna byta golvet här, så måste vi först lösa det här hörnet härborta. Och för att vi sak kunna göra det, så måste vi först flytta undan de saker som står i vägen där. Och för att vi ska kunna ställa dem någon annastans, så måste vi först fixa till stegen till uthusvinden.

Tror ni fattar?

One response to “Femtonspel? Vad menar du?

  1. Pingback: Sanne skriver » Femtonspel med kakel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *