Om mig och mitt bloggande

Jag tycker och tänker en massa. Här skriver jag ner en del av mina tankar och resonemang.

Jag skriver ofta en stund när tillfälle ges, och publicerar ofta utan att egentligen ha haft eller tagit mig tid att ens läsa igenom det jag skrivit. Det gör att texterna kanske inte alltid är fullt så genomarbetade som jag själv skulle önska – men kanske har jag för höga krav, och tanken med att blogga är väl just att det inte behöver vara en perfekt och slutgiltig text – det går att återkomma när man kommer på vad man glömt.

Jag är grön biolog och miljövetare och jobbar med kommunikation. Jag är dessutom husägare, med tillhörande renovering och trädgårdsskötsel, och tvåbarnsförälder.

Jag skriver periodvis mycket om miljö. (Ja, jag jobbar med miljö.) Jag tycker att det är den allra viktigaste ”frågan” vi har att lösa i vår tid. Jag funderar mycket kring konsumtion och resurshushållning och hur människors vanor påverkar. Läs mer under Miljö.

Jag är självklart också feminist. Det är däremot inte en fråga jag jobbar med eller har något organiserat engagemang för. Men jag tycker en hel del. Praktiskt i min egen tillvaro handlar det mycket om att jag har två barn, som jag i möjligaste mån vill ska få växa upp till att vara sig själva och utveckla sina goda sidor och sina intressen, oavsett klassificeringar utifrån kön. Läs mer under Genus och normer.

Förälder är jag alltså. Är detta en föräldrablogg? Det beror ju på vad man menar :-) Det är en blogg av en förälder. Och som förälder så handlar ju en stor del av min tillvaro om barnen och om hur barnen påverkar livet i övrigt. Men det är inte en blogg som bara handlar om barn och föräldraskap. Jag är inte bara förälder. Det här är min blogg, och den handlar om det som känns angeläget för mig. Och där råkar barn vara en del.

Och så har vi huset och renoveringen och trädgården. Vi har alltså ett hus som började byggas på 1920-talet. Det är en hel massa som behöver fixas. Ibland känns det som att vi kommit långt, ibland känns det som att vi har nästan allt framför oss. Och det är svårt att hinna med renoverandet i vardagstillvaron som ensamförälder till två barn. I grunden gillar jag dock renoverandet. Det som är frustrerande är känslan av att inte hinna fast jag vill. Trädgården är oftast ett ännu värre sorgebarn. Jag får väl trösta mig med att det är bra för den biologiska mångfalden ;-) Renoveringen kan du läsa om här, och här finns första inlägget.

Musik är också viktigt i mitt liv. Tori Amos och Lars Winnerbäck är på något vis husgudarna. Och jag älskar folkmusik, både att lyssna på och dansa till. Jag älskar över huvud taget att dansa, och har tränat balett och jazzdans och liknande under många år (fast inte nu längre). Musiken finns ofta som en bakgrund i livet, men ibland blommar den upp och blir en hjälp i att hantera tillvaron – eller ett sätt att kanalisera glädje.
Och så är jag helt uppenbart ett stort fan av den gamla TV-serien ”Robin of Sherwood”, det är väl bara att erkänna det :-)

I bloggen finns också en hel del texter som handlar om känslor och psykiskt mående. Jag har en ångestdiagnos, och ångesten påverkar förstås mitt liv. Och för några år sedan fick min man cancer och dog. Därför finns det en hel del om sorg i bloggen – och om ensamhet och om att vara ensamförälder till två barn.

16 responses to “Om mig och mitt bloggande