Nu har jag i alla fall fått dit den första skithelvetsbrädan på det partiet…

Kruxet är alltså att jag nu panelar ett hörn. Hörn av snedtak, en sådan där det sticker in en spets in i rummet. Vinkeln inomhus är alltså ca 270 grader. Fast så är det snedtak, då.

Till på köpet så lutar själva väggen åt tredje hållet, liksom, eftersom vi varit tvungna (av andra skäl) att ha lite tunnare isolering på ett ställe.

Och dessutom, där nedersta brädan på partiet ska fästa, så saknas bjälken (har nåt urtag i sig eller så) just där brädan ska fästas. Så den nedersta brädan fästs alltså BARA ute i själva hörnet/vinkeln…

Och så ska det vara någorlunda ivåg.

Mäta.
Såga.
Raspa.
Såga.
Mäta.
o.s.v.

Tillsut tror jag brädbiten blev 22 cm i nederkant och 29 eller 30 i överkant. Fast med förskjutning, så att nederkanten gick två cm längre åt vänster än överkanten, och överkanten 10 cm längre åt höger än nederkanten. Eller nåt sånt.
Och jag lyckades spika dit den, med två spik i hörnet (till höger).

Sedan började jag såga till nästa bräda. Typ 30 cm i nederkant och 38 i överkant.

Försökte banka dit den. Gav upp. Eftersom den första brädan ju inte sitter fast i vänsterkanten, så finns det ju inget mothåll i den kanten. Och att då banka ihop spontade brädor, med hjälp av slagkloss, och själv agera mothåll och försöka kompensera mot konstiga vinklar och isolering… nä. Man måste nog vara två. Faktiskt. Trots att brädeländet är så kort.

Till dig som läst så här långt: Grattis! Begrep du nåt? Nä… trodde inte det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *