När jag själv föddes…

Jag kom med fötterna först och navelsträngen runt halsen. Det sägs att det var en besvärlig förlossning. Jag hade mycket sömnproblem som liten, med mycket mardrömmar, och det spekulerades i om detta berodde just på en traumatisk förlossning.

Tydligen var läkarna från början inte säkra på hur pass jag klarat av förlossningen eller inte. Det antyddes att jag möjligen kunde fått hjärnskador. Syrebrist, antar jag att de menade. Inget sades helt rakt ut, men det som sades till mamma sades på ett okänsligt sätt.

Jag fick ligga i kuvös i typ en vecka. På den tiden tror jag det var tänt dygnet runt.

Man kan ju fråga sig hur mycket det där påverkat sedan, när det gäller ångest och otrygghet…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *