Vissa insatser är mer tacksamma än andra…

Vårt hus har, om man ska se till praktisk användbarhet, två ingångar. (Strikt talat finns det en till, som dock inte går att använda, plus att det har funnits ytterligare än.)

Framsidesingången, genom ena verandan, är väl den vi egentligen, i det långa loppet, tänkt använda. Men den verandan var länge så livsfarlig att gå igenom, och därför inte riktigt lämplig som vardagsingång. Numera är den såpass åtgärdad att den inte är farlig, men däremot inte praktiskt användbar, då den måste haspas inifrån för att inte dörren ska stå och slå…

Istället har vi hela tiden vi bott här huvudsakligen använt grovingången på baksidan. Den är en märklig, smal tillbyggnad, med aningen lägre i tak (drygt 2,10) och f.ö. nästan platt yttertak (ja, okej, svagt lutande). Rummets innermått är ungefär 130×275. Ytterdörr i ena kortändan, dörr mot köket i andra kortändan, dörr mot tvättstuga/pannrum på ena långsidan. Andra långsidan belamrad av ett stort platsbyggt fastsittande blått skåp, ungefär 50×160 cm på mitten. På ena sidan om detta elcentral samt en liten skohylla och några krokar satta på skåpets sida. På andra sidan satte vi en minimal hatthylla och ytterligare några krokar i skåpets utsida.

Ja, detta har vi klarat oss. Ja, vi har varit tvungna att ha kvar st j-a blå skåpet.
För köket hade ju nästan inga förvaringsutrymmen. Det blå skåpet har funkat som skafferi, grytskåp, förvaring av diverse städartiklar m.m.m.m.m.m.

Nu har vi ett fungerande kök. Och har fixat upp hyllor för diverse annat i genomgångsskafferiet/före detta farstun utanför toaletten (den ingång som inte längre är en ingång ) samt i källartrappen.

Och läget har i övrigt blivit allt mer ohållbart. Höst och vinterkläder till två barn och två vuxna, plus skor, och så ska alla klä på sig och iväg samtidigt, i denna lilla smala korridor på 80 cm bredd och med en dörr i vägen.

Idag REV vi det blå skåpet.
Det är BORTA.

Plötsligt finns det ett rum där – där det tidigare bara fanns en trång korridor. Det är verkligen en helt ny upplevelse

Och tack vare gårdagens Ikeashopping finns det nu en rejäl sittbänk med skohylla under, samt hatthyllor, krokar och korgar för mössförvaring. Och ja, det känns ändå som att vi har oceaner av plats där Det ser nästan ut som hos normala, civiliserade människor (Trots att väggarna inte är åtgärdade och nu går i tre olika färger plus omålad puts.)

One response to “Vissa insatser är mer tacksamma än andra…

  1. Pingback: Sanne skriver » farstu färg och såpa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *