Att betala för något man vet man inte kommer att kunna utnyttja

Om man går en danskurs eller på annat sätt tränar terminsvis, så betalar man normalt för ett visst antal gånger som i praktiken innebär en termin. Terminen består till exempel av 12 träningstillfällen – betalar man en kurs så får man gå 12 gånger.

Normalt missar man ju någon gång för att man är sjuk eller bortrest. Nå, en eller två missade gånger av 12 känns ju ändå rätt OK.

Som förälder får jag dock räkna med att missa betydligt mer. Barnen blir sjuka, så det ska vabbas. Och eftersom barnen släpar hem sjukdomarna så blir jag själv också sjuk oftare. Jag ska vara glad om jag lyckas komma mer än hälften av gångerna på en termin.

På många ställen har man förstås möjlighet att ”ta igen” missade tillfällen genom att gå på någon annan klass istället.

Ja, men jag har EN kväll i veckan som är min kväll. Ska jag ta igen så innebär det att jag måste gå två gånger samma vecka. Vilket i princip är omöjligt.

Det är surt att betala för saker man redan från början kan räkna ut att man inte kommer att kunna utnyttja.

Tack och lov finns det ställen där man kan köpa enstaka lektioner eller tiokort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *