Is, snö, morgonrodnad och ösregn

Varje morgon hämtar någon av oss in tidningen.

Den huvudsakliga anledningen är förstås just att få in tidningen – den är en del av frukosten.

Men att hämta tidningen är så mycket mer.

På vintern är det en första bedömning av hur läget är. Är det frost – måste vi skrapa rutorna på bilen? Har det kommit mer snö? Måste vi skotta? Är det över huvud taget möjligt att ta sig iväg, eller är vi insnöade?

Så här års är det en chans att, om än ytterst kort, uppleva omgivningarna och komma bortanför morgonens allmänna stress och kaos. Höra fåglarna. Känna doften av syren. Se fröställningarna på backsippan. Känna vinden. Kanske till och med gå ut i nattlinne och känna sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *