Det är det här med minnet, va

Jag vet att man inte ska använda plastkassar.

Vi har flera shoppingkassar eller vad de ska kalla, av sådan där vaxduksliknande kvalitet, till våra matinköp. De ligger i hallen, och i bästa fall i bilen. Det är när vi står i kassan och ska lägga upp varorna på bandet som vi kommer på att vi borde haft med oss kassarna in i affären.

Och jag har en ihopknälbar tygkasse av finare slag med i min ryggsäck som följer med till jobbet och stan varje dag. Men när jag står i klädaffären eller vad det nu är, så är det inte förrän just när expediten lägger ner det jag köpt i kassen som jag kommer på att jag skulle sagt till att jag inte behövde någon kasse. Och då känns det så fånigt. Dessutom har jag då ofta bråttom och inte alls tid att leta reda på var i ryggsäcken den där tygkassen ligger.

För övrigt så har jag inte riktigt kommit på vad jag ska ersätta plastkassarna med i ett annat sammanhang. När jag har med matlåda till lunchen (vilket jag har ibland, inte minst av miljöskäl), så vill jag ha matlådan i en plastpåse. Ifall maten läcker ur burken eller så. En tygkasse skulle inte hindra såsen från att förstöra viktiga papper eller datorn i min väska. En vaxdukspåse skulle inte funka så himla bra att köra i tvättmaskinen var gång den blir nersölad.

Hallå, entreprenörer! Fixa nåt bra till mig!? :-) En kasse lagom för matlåda som kan tvättas upprepade gånger och hindrar såsspill. Snygg får den gärna vara också.

2 responses to “Det är det här med minnet, va

  1. Pingback: » Och igår stod jag i kassan på HM och skulle betala… Sanne skriver

  2. Pingback: Sanne skriver » Plastvardag – förvirrade tankar om plast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *