Konversation med Lindex

Jag skrev till Lindex och frågade om vinterkläderna:

Hej! Vi har under ett antal år köpt era vinterytterkläder (Fix) till våra barn och varit mycket nöjda med kvaliteten. Men förra året valde vi istället att köpa av HM, eftersom de har motsvarande kläder men där de deklarerar att den vattenavvisande ytbehandlingen är fri från fluorkarboner. På era Fix-kläder finns ingen information om detta. Eftersom frihet från miljögifter ju är ett försäljningsargument antar jag att era kläder har fluorkarboner eller liknande i ytbehandlingen? Men jag vill i alla fall fråga er innan jag bestämmer vilka jackor och termobyxor jag ska köpa den här säsongen. Alltså: innehåller era Fixjackor och -byxor fluorkarboner/liknande eller inte?

Och Lindex svarade:

Vad roligt att ni har varit nöjda med era Fixköp!

FIX overaller, skidjackor och skidbyxor inte behandlade med impregneringar som innehåller fluorkarboner. Den vattentäta beläggningen på tygets avigsida är en polyuretan-polymer, PU, och ytbehandlingen består av en silikonimpregnering. Lindex tillåter inte att fluorkarboner eller fluorpolymerer används som impregnering eller beläggning i våra plagg.

Gällande märkningen av våra plagg så är det något som vi har tagit vidare till vår inköpsavdelning.

Mvh Lindex

Så nu har jag gått och köpt vinterjacka och termobyxor på Lindex.

Hej! Vi har under ett antal år köpt era vinterytterkläder (Fix) till våra barn och varit mycket nöjda med kvaliteten. Men förra året valde vi istället att köpa av HM, eftersom de har motsvarande kläder men där de deklarerar att den vattenavvisande ytbehandlingen är fri från fluorkarboner. På era Fix-kläder finns ingen information om detta. Eftersom frihet från miljögifter ju är ett försäljningsargument antar jag att era kläder har fluorkarboner eller liknande i ytbehandlingen? Men jag vill i alla fall fråga er innan jag bestämmer vilka jackor och termobyxor jag ska köpa den här säsongen. Alltså: innehåller era Fixjackor och -byxor fluorkarboner/liknande eller inte?Hej! Vi har under ett antal år köpt era vinterytterkläder (Fix) till våra barn och varit mycket nöjda med kvaliteten. Men förra året valde vi istället att köpa av HM, eftersom de har motsvarande kläder men där de deklarerar att den vattenavvisande ytbehandlingen är fri från fluorkarboner. På era Fix-kläder finns ingen information om detta. Eftersom frihet från miljögifter ju är ett försäljningsargument antar jag att era kläder har fluorkarboner eller liknande i ytbehandlingen? Men jag vill i alla fall fråga er innan jag bestämmer vilka jackor och termobyxor jag ska köpa den här säsongen. Alltså: innehåller era Fixjackor och -byxor fluorkarboner/liknande eller inte?

5 responses to “Konversation med Lindex

  1. Pingback: Sanne skriver » I år kommer jag att handla barnens termovantar på H&M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *