Så vad borde Greklands regering annars göra?

Jag ska väl börja med att säga att jag förmodligen vet alldeles för lite för att uttala mig. Jag är inte ett dugg insatt – jag vet bara det man får veta i korta nyhetsreportage i TV, radio och tidningar.

Men jag fascineras över strejkerna i Grekland. Självklart förstår jag att folk tycker det är jobbigt och besvärligt att det ska dras ner på verksamhet, dras ner på löner, avskedas folk och höjas skatter. Ytterst få människor vill på det sämre. Gnäll och suckar är förstås en fullt rimlig reaktion.

Men strejker och protester?

Något måste ju liksom göras åt det ekonomiska läget. Alla de som strejkar och protesterar och menar att de beslutande inte kan göra så – vad har de tänkt istället? Hur menar de att pengarna ska sparas?

Det kan ju förstås vara medias rapportering det är fel på. Grekerna som strejkar kanske har kommit med något mycket bättre förslag, som media valt att inte berätta om.

Eller så är det jag som är korkad.

Nåt är det i alla fall. För det går inte ihop.

One response to “Så vad borde Greklands regering annars göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *