Varför har inte prisjämförelsesajterna med miljömärkning?

Vi behöver eventuellt skaffa en ny dator. Inget avancerat eller så; främsta anledningen är att vi behöver en burk med windows på för att ungarna ska kunna spela datorspel.

Det finns en hel massa svanenmärkta datorer idag; självklart vill jag gärna köpa en sådan. Annars brukar vi gärna köpa begagnad elektronik och komplettera med nya delar vid behov. Men när det handlar om en dator och barnen så finns ju inte minst goda hälsoskäl att köpa miljömärkt.

Men ja, i det här fallet måste det förstås lite vägas mot kostnad; datorer kan ju kosta väldigt mycket beroende på prestanda och sånt där. Och de datormodellsnamn som radas upp i listan på svanen.se säger mig absolut ingenting – jag har ingen aning om vad som motsvarar våra behov.

På något sätt behöver jag hjälp att rangordna. Och det normala sättet i nuläget är väl att använda någon prisjämförelsesajt – pricerunner.se, prisjakt.nu och liknande.

På dessa sajter kan man bocka för en massa olika specifikationer om varan man söker. Miljömärkning borde vara en självklar sådan – tycker jag. För mig är det en självklar och central del när jag ska välja vad jag ska köpa. Men det har de uppenbarligen inte tyckt på prisjämförelsesajterna, det finns inte alls med. Sorgligt och märkligt.

Jag får väl leta vidare på andra sätt, för att skaffa den information jag behöver. Tills dess att prissajterna kommer ikapp och tar med miljömärkningarna :-)

One response to “Varför har inte prisjämförelsesajterna med miljömärkning?

  1. Pingback: » Förlåt, jag var visst slarvig Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *